ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ آقای روحانی از کدام توافق سخن می‌گوید سرمقاله ها

سرمقاله جوان/ آقای روحانی از کدام توافق سخن می‌گوید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه جوان / « آقای روحانی از کدام توافق سخن می‌گوید » عنوان یادداشت در روزنامه جوان به قلم عبدالله متولیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
رئیس‌جمهور در جلسه هیئت دولت گفته «اگر بخواهند همین امروز ما می‌توانیم تحریم‌ها را تمام کنیم نه فردا، همین امروز، همین امروز دوم تیرماه، برویم همین الآن اختیارات بدهیم به آقای عراقچی، پا شود برود وین در عرض چند روز توافق را نهایی کند و اعلام شود تحریم‌ها برداشته شده است». دکتر روحانی در ادامه از ایستادگی مجلس شورای اسلامی در برابر زورگویی و عهدشکنی امریکا و غرب تحت عنوان بروکراسی پارلمانی یاد کرده و مجلس را در رفع نشدن تحریم‌ها مقصر معرفی و می‌گوید: «اگر بروکراسی پارلمانی (مجلس) نبود تحریم‌ها تمام شده بود... درباره تحریم، دولت کار را تمام کرده و فعلاً افتاده در بروکراسی، خداوند ان‌شاءالله ما را از شر بروکراسی در همه قسمت‌ها نجات بدهد» اگر چه در نقد سخنان رئیس‌جمهور سخن بسیار است، اما به اختصار به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:
1 - مردم از آقای روحانی که در آخرین روز‌های دولت خود از شفافیت و صداقت با مردم سخن می‌گوید و اینک مدعی است در رفع تحریم، کار را تمام کرده است انتظار دارند به صورت شفاف گزارش بدهد که از کدام توافق سخن می‌گوید که نه تنها هیچ‌کس از آن اطلاعی ندارد بلکه همه قرائن و شواهد و موضع‌گیری‌های رسمی و غیر رسمی مسئولان ارشد دولت‌های غربی، خلاف ادعای رئیس‌جمهور را نشان می‌دهد. 
2 - آقای رئیس‌جمهور از کدام اختیارات اظهار گله مندی می‌کند و کدام اختیارات جدید را مطالبه می‌کند که در 8 سال گذشته در اختیار نداشته است. مگر نه این است که (در شرایطی که منطق عقلی و تجربی این فرمایش رهبری که «ارتباط و مذاکره با آن، هم خیانت و هم حماقت است!» را تأیید می‌کرد)، ایشان در سال 92 پرچم ارتباط و مذاکره با کدخدا را به منظور رفع بالمره تحریم‌ها و چرخیدن چرخ اقتصاد برافراشته و با اختیارات تام و زیر نظر مستقیم خودش (حذف جایگاه دبیر شورای امنیت ملی در مذاکرات) وارد میدان مذاکره با شیطان بزرگ شد. حاصل آن اختیارات مطلق و تام چه شد؟ کدام تحریم برداشته شد؟ چرخ کدام صنعت به گردش درآمد؟ مگر نه این است که مقام معظم رهبری بنا به درخواست آقای ظریف یک به یک از تمام خطوط قرمز ابلاغی گذشتند تا مبادا خدای ناکرده زلف نافرجام ماندن برجام به فلان خط قرمز گره زده شود. حاصل این مدارا و انعطاف نشان دادن رهبری چه شد؟ چرا درخت گلابی برجام به بار ننشست؟
3 - جناب روحانی به استناد کدام منطق عقلی و قانونی از حق صیانت مجلس شورای اسلامی از حقوق ملت تحت عنوان بروکراسی پارلمانی یاد می‌کند؟. آیا ایشان از مجلس حاضر نیز انتظار دارد که مانند مجلس پیشین توافق ادعایی رئیس‌جمهور را که هیچ‌کس هیچ اطلاعی از آن ندارد در کمتر از 20 دقیقه به تصویب برسانند و یا اینکه این 20 دقیقه را هم بروکراسی پارلمانی می‌داند؟
٤ - مگر نه این است که طبق اصل هفتاد و هفتم عهدنامه ها، مقاوله نامه ها، قرارداد‌ها و موافقت نامه‌های بین المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. 
با توجه به این که جناب روحانی خود را یک مجلسی با سابقه 20 ساله می‌داند انتظار منطقی این است که روش پیشنهادی خود را برای تحقق اصل هفتاد و هفتم درباره توافق ادعایی صورت گرفته با طرف غربی به گونه‌ای که درگیر بروکراسی پارلمانی مورد نظر ایشان نشویم بیان کند تا مورد نقد و بررسی نخبگان و خبرگان و اهل نظر قرار گرفته و نوعی وفاق جمعی به دست آید. 
5 - جناب روحانی مدعی است اگر بروکراسی پارلمانی نبود تحریم‌ها لغو شده بود. آقای روحانی توجه دارد این گونه سخن گفتن اولاً چند صدایی در جمهوری اسلامی را به جهان مخابره می‌کند و وحدت و انسجام درونی نظام را مخدوش می‌کند، ثانیاً پایه‌های قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» را تضعیف کرده و زیر سؤال می‌برد و ثالثاً طرف غربی را به تشدید فشار‌های سیاسی و اقتصادی برای درهم شکستن مقاومت ایران تشویق می‌کند. 
6 - جناب روحانی مدعی است دولت کار رفع تحریم را تمام کرده و اگر اختیارات داده شود و بروکراسی پارلمانی نباشد همین امروز، دقیقاً همین امروز (دوم تیرماه) تحریم‌ها لغو خواهد شد. مگر نه این است که طی 8 سال گذشته، دولت اختیار تام و مطلق داشته و تقریباً تمام ظرفیت‌های کشور در اختیار مذاکرات هسته‌ای قرار گرفت، اما جز فرصت‌سوزی و تحمیل خسارت‌های عظیم و بعضاً غیرقابل جبران نداشته و نه تنها هدف مذاکرات بعنی رفع تحریم‌ها و چرخیدن چرخ اقتصاد حاصل نشد بلکه وخامت اوضاع و تشدید فشار‌های غرب به حدی رسید که از آن تحت عنوان تروریسم اقتصادی یاد می‌کنید. اینک سؤال و مطالبه جدی مردم از آقای روحانی این است که به طور شفاف بگوید که چه تضمینی برای تحقق یکی دیگر از گفتار درمانی‌های ایشان درباره رفع بالمره همه تحریم‌ها طبق قانون 9 ماده‌ای مجلس ارائه می‌دهد؟ وقتی مردم آشکارا می‌بینند که دولت به جای عذرخواهی از ملت به خاطر برجام زدگی، عدم اعتنا و اعتماد به پیش‌بینی‌های صحیح کارشناسان درباره عواقب برجام نافرجام و همه فرصت‌سوزی‌ها و خسارات مادی و معنوی، در مقام طلبکار ظاهر شده و اینک نیز دیگران را به عنوان مقصر معرفی می‌کند چرا باید به گفتار درمانی جدید او اعتماد کنند. نکند در پایان این دور از مذاکرات نیز قرار است به جای رفع تحریم ها، یکبار دیگر غرب به ریش سیاستمداران ما بخندد و حاصل این مذاکرات کاپ اخلاق دوم باشد. 
7 - رئیس‌جمهور می‌گوید «اگر بخواهند همین امروز می‌توانیم تحریم‌ها را تمام کنیم نه فردا». تردیدی نیست که غرب و مشخصاً امریکا کاسب اصلی و بلامنازع تحریم‌ها بوده و از طریق شبکه نفوذی خود همواره در مسیر رفع تحریم‌ها کارشکنی کرده و مانع از رفع تحریم‌ها شده است. حال سؤال جدی مردم این است که آقای روحانی در آخرین روز‌های دولت خود به طور شفاف به مردم گزارش بدهد که برای شناسایی، کشف و برخورد با شبکه نفوذی‌های دشمن در دستگاه اجرایی به‌عنوان کاسبان تحریم چه اقدامات مؤثری انجام داده است تا مردم تکلیف خود را با مانع تراشان بر سر لغو تحریم‌ها روشن کنند. 
8 - با تصویب قانون 9 ماده‌ای «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» در آذرماه سال 1399 اینک توپ در زمین مستکبران و زیادخواهان غربی است و دست برتر در اختیار جمهوری اسلامی بوده و نظام اسلامی ایران رسماً اعلام کرده که اولاً ایران خواستار لغو (نه تعلیق) تمامی تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه امریکا و اروپا (بی استثنا) و جبران خسارات حاصل از شش سال بدعهدی طرف غربی است، ثانیاً هر گونه مذاکره در این باره را فاقد وجاهت و اهمیت می‌داند، ثالثاً بازگشت یا عدم بازگشت امریکا به برجام برای ما مطلقاَ موضوعیت نداشته و فاقد هر گونه جذابیت است، رابعاً باید لغو تحریم‌ها در بازه زمانی منطقی در قرارداد‌های تجاری و بازرگانی (حداقل حدود شش ماه) از طرف ایران مورد راستی آزمایی قرار گیرد، خامساً طرف غربی درباره پیشگیری از قصد هرگونه فریب‌کاری و عهدشکنی احتمالی باید تضمین معتبر و قابل قبول بین‌المللی ارائه نماید، و تنها در این صورت است که جمهوری اسلامی طبق برجام به تعهدات برجامی باز خواهد گشت. 
خلاصه کلام اینکه مردم بر اساس قاعده «گذشته چراغ راه آینده» خواهان دیپلماسی مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن عهدشکن، زورگو و بی منطق بوده و در انتخابات اخیر با رأی و بدون رأی با اعتراض به وضع موجود خواهان تغییر وضع موجود و تشکیل دولت انقلابی و حزب‌اللهی شده‌اند و از این رو است که این روز‌ها این جمله نقل محافل و مجالس مردمی است که «ما را به خیر تو امیدی نیست، شر مرسان»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/301778/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ثبت رکوردشکنی در نرخ تورم تولید کننده

عصبانیت شیرماده از شیرنر

پرواز پولیکارپوف آی-16، جنگنده دوران شوروی

خواهرت هم نام زهرا و مثال زینب است

صبح آرام با منظره ای زیبا در استان کرابیِ تایلند

استوری/ تو قبله گاه ایرانی

خصوصیات وحشتناک ناصرالدین شاه!

نمایی زیبا از شهر استانبول

حکمت/ عاقبت شهوت بینی چشم

ابداع پارچه‌ای نازک‌تر از موی انسان که جاذب صداست

تازه‌های کتاب برای بچه‌ها

زیباکلام: دولت رئیسی محل شکست، درجازدن و ناکامی است

امیر موسوی: عملیات وعده صادق نابودی اسرائیل را تسریع کرد

سودای جدایی‌طلبی شهرک‌نشینان شمال فلسطین اشغالی از اسرائیل

معاریو: ارتش اسرائیل راه‌حلی برای مقابله با حملات پهپادی حزب‌الله ندارد

خاندوزی: رکورد ورود سرمایه خارجی شکسته شد

چرا قیمت مسکن در تهران گران‌تر از بعضی شهرهای بزرگ دنیاست؟

بهره برداری از طرح فیبر نوری استان قم با حضور رئیس جمهور

آیین واگذاری بیش از 7 هزار زمین و واحد مسکونی نهضت ملی با حضور رئیس جمهور

نماینده مجلس: با یک آیه و شعار که بانکداری اسلامی نمی‌شود

1000 میلیارد ریال به توسعه زیر ساخت‌های جامعه ایثارگری قم اختصاص یافت

قویترین آهنربای دائمی جهان چیست؟

نحوه هرس کردن درختان با هلیکوپتر

دستگاه شمارش پول که می‌تواند اسکناس تقلبی را تشخیص دهد

میناتو؛ یکی از منطقه های ویژه توکیو است

واکنش لحظه آخری یک راننده برای جلوگیری از تصادف با کامیون

ترفندی جالب برای گره زدن طناب که حتما به کارتان می‌آید

مهارت زندگی/ خصوصیات افرادی که در کودکی محبت ندیده‌اند

کیسه هوای لباس موتورسواران چگونه عمل می کند ؟

لحظه وحشتناک حمله افعی سیاه به جوان جیرفتی

سایه شوم چرای بی‌رویه بر سر پلنگ برفی

دیوار مرگ؛ پیشنهادی هیجان انگیز برای ایمنی فضانوردان در ماه

تدارک نمایشگاه کتاب در روز دوم

معاون رئیسی: در بحث هیئت رئیسه مجلس، دولت در حال حاضر قصد اظهارنظر رسمی ندارد

جزئیات جدید کمال خرازی از خرابکاری اسرائیل در اصفهان

سیدحسن خمینی: بعضی شخصیت‌ها توان این را دارند که یک موجی را درون جان‌های دیگران ایجاد کنند

کنایه سنگین آذری جهرمی به زاکانی: چاهی نکن بهر کسی!

دیدار رئیسی با خانواده شهیدان زین‌الدین و صداقت

پیش‌بینی متفاوت پزشکیان از آینده مجلس دوازدهم

موسوی: قالیباف اطلاعی از موضوع تفاهم‌نامه برای دریافت فیدلتی نداشت

واکنش سایت جبهه پایداری به موضع شریعتمداری درباره بی‌حجابی

توضیحات سخنگوی شورای نگهبان درباره برگزاری دور دوم انتخابات مجلس

عکس قدیمی از هاشمی رفسنجانی و محسن رضایی در حال خوردن آش افطاری

نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند

معنای رفتار مختلف گرگ‌ها در گله

لحظه فرود ترسناک هواپیمای مسافربری بدون باز شدن چرخ جلو!

این پرنده عجیب به دزد پرندگان مشهور است!

داستان ترور ناصرالدین شاه!

دزدی بی‌دردسر از داروخانه‌ای در آمریکا

ضرب المثل/ بار کج به منزل نمی رسد